tisdag 12 juli 2011

Definitely dead

Författare:Charlaine Harris
Förlag: Orion books
Utgiven: 2008
Bild från True blood guide

Sookie inleder en relation med skiftaren Quinn men måste åka till New Orleans för att städa ur sin döda kusin Hadleys lägenhet och träffar då häxan Amelia. Sookie och Amelia blir anfallna av en nyskapad vampyr och på sjukhuset får Sookie veta vad Bill verkligen hade för avsikt med att bosätta sig i Bon temps.

Mitt i allt gifter sig Louisianas vampyrdrottning Sophie-Anne med Arkansas vampyrkung Peter Threadgill, och Sookie mer eller mindre trakasserad av Debbie Pelts familj som vill veta vart Debbie tagit vägen.


Då det än så länga bara är de fem första böckerna som översatts på svenska köpte jag boken på engelska istället. Ett mycket bra val måste jag säga. Berättelsen lyfter på ett helt annat sätt och språket är inte alls svårt.

Jag måste säga att det är väldigt skönt med en mer normal relation för Sookie, en där det inte talas om vem hon tillhör eller inte, en relation som inte bygger på hemligheten om Sookie som avslöjas i den här boken.

Annars kändes det som att den här boken tog slut lite plötsligt, några av händelserna hänger lite löst så några sidor till hade nog inte skadat för att inte behöva stressa igenom alla episoder.

Andra recensioner
Love vampires Flygarens bokblogg Bokslukaren

Köpa boken
Adlibris Adlibris Bokus CDON.com

Inga kommentarer: