tisdag 5 juli 2011

Levande död i Dallas

Författare: Charlaine Harris
Originaltitel: Living dead in Dallas
Översättare: Lena Lundquister
Förlag: Stjärnfall förlag
Utgiven: 2009
Bild från True blood guide

Nya varelser dyker upp i Sookie Stackhouses liv. Bland annat blir hon överfallen av en menad som vill ha tribut från Eric då han äger Fangasia.

Som som inte det vore nog blir hennes vän och kollega Lafayette mördad. Innan Sookie hinner ta tag i det blir hon dock ivägskickad till Dallas med Bill för att leta reda på vampyren Godrick som försvunnit. Redan i samband med ankomsten till Dallas är Sookie nära att råka illa ut. Solens brödraskap har koll på henne och de har inte höga tankar om vare sig vampyrer eller människor som umgås med dem.


Boken jag läste var tyvärr utgiven på Stjärnfall förlag och som med den första känns det som att de inte har varit så noga med översättningen. Det grammatiska lämnar en hel del att önska.

Handlingen är helt ok. Även om översättningen vore bättre är det inget litterärt mästerverk men jag hade svårt att lägga ifrån mig boken när jag börjat läsa.

Bill framstår som både surmulen och svartsjuk på alla varelser som visar minsta intresse för Sookie, en av dessa är Eric.

Andra recensioner
Bokhora Aeskill’s blogg Maritas bibliotek

Köpa boken
Adlibris Adlibris
Bokus
CDON.com
Megastore

Inga kommentarer: